11.06.2008

Black/White

El. Alb. Negru.

El vede doar alb, negru, uneori gri.

El nu poate vedea lumea in culori, ci doar in puritatea albului, obscuritatea negrului si amestecul acestora.

O lume mai sensibila si totusi o lume ce poate fi ranita mult mai usor.

El doar este diferit, motiv pentru care e vazut drept ciudatenie. Doar pentru ca vede lumea diferit, pentru ideile sale ce nu se aseamana celorlalti, pentru ca nu e precum ei.

Oare ce l-a determinat sa vada lumea asa ? Intr-un mod exceptional pentru unii, sau superficial pentru altii. Nici macar un nume nu are deoarece nu vroia sa fie catalogat sub un anumit « NUME » precum toti ceilalti. Si nu o face pentru a iesi in evidenta, ci doar pentru ca asa poate fi el insusi… poate fi liber…

Si totusi…

Mi-as dori sa pot si eu sa vad lumea in alb si negru. Ar fi mai simplu decat multitudinea de culori ce ne inconjoara… durere rosie, suflete farimate movalii, ochi inlacrimati verzi, frunze cazute ingalbenite, tristete visinie, marea de lacrimi albastruie… prea multa rautate, prea multi oameni invidiosi, prea multi oameni carora nu le pasa.

Oare exista vreo cale prin care i-am putea trezi la realitate ?Vreo modalitate prin care sa vada ca ar putea fi mai buni daca si-ar dori cu adevarat?

Mi se rupe sufletul cand vad mame ce isi parasesc copii, barbatii care bat femei, oameni care omoara, iau vieti fara a avea acest drept. Nu se gandesc la consecinte ? Nu le moare sufletul odata cu inchiderea ochilor celui ce l-au ucis ??

E dezolant… ma pierd in ganduri si idei despre ce ar trebui sa fie. Si inca… el vede in alb si negru. E diferit. E altceva. E atent la fiecare detaliu, studiaza tipologii si gesturi, incearca sa cunoasca omul. Dar oare ne putem cunoaste pe noi insine ?

Un pic de culoare. Oare ce culoare are sufletul ? Oare toti oamenii sunt colorati la fel ? Suntem colorati in alb si negru ? Oare e alb ? Oare e negru ? sau gri???

Sufletul tau cum e? Stii?

Suntem oameni, gresim, facem lucruri inconstient, alteori constientizam si nu ne putem opri. Mi-as dori sa putem intelege fiecare lucru pe care il facem pentru a nu mai exista in fiecare zi mereu aceleasi intrebari « oare… ?? »

E trist cand vezi cum unii oameni pot fi atat de rai. Si totusi, uneori tind sa cred ca rautatea nu e doar un defect, ci si o abilitate. Abilitatea de a-i tine departe pe cei mai rai decat noi sau de a-i rani pe ceilalti. Oare unii oameni se simt impliniti cand fac rau ??

Cum poti sa simti placere prin durerea altuia ? E crud. Omul este o fiinta cruda. Omul are doua fete… precum luna, nu ne arata decat fata cea luminoasa si buna.

Si inca.. Sunt OM, esti om, suntem oameni. Niciunul nu face exceptie, cu totii avem parti rele, parti bune, parti nestiute, placeri ciudate, idei pentru viitor, ganduri despre trecut… dorinte si vise neimplinite…

Profita de momentele pe care le ai pentru ca sunt singurele pe care le vei primi. Nu poti ajunge iti doresti daca nu depui un pic de efort, daca nu perseverezi…

Oricat ne-am dori nu suntem precum pasarile Phoenix sa putem renaste, renaste, renaste…. Si trebuie sa pretuim ceea ce avem, atat timp cat avem, pentru ca suntem doar oameni

Efemeri.

1 comment:

Anonymous said...

Frumos zis! Congratz