9.27.2008

Exista?

Exista lucruri cu adevarat reale ? Sau……….. totul e fals? Nimic nu poate fi demonstrat drept « adevarat » si nimic nu poate fi demonstrat a fi in totalitate gresit. Totul e relativ. Cum se poate defini o stare ? in functie de ceea ce emite trupul creierul si sufletul. Mereu depindem de alti factori. Niciodata nimic nu e independent.
Zambim cand altcineva ne zambeste. Ne binedispunem cand cineva ne vorbeste cu respect. Ne intristam cand auzim o poveste teribila. Mi se rupe o bucata din suflet cand vad cum pot fi unii oameni. Oare toti oamenii au suflet ? sau chiar sufletul lor cantareste doar 21 de grame cum se speculeaza ?Nu-mi pot imagina…. Nu-mi pot gasi o explicatie concreta pentru nimic. Oare cum e sa fi gol ? sa nu iti pese de ceea ce se intampla in jurul tau ? cum iti poti jigni proprii prieteni, proprii copii… proprii parinti ? Auzim tot felul de povesti « X l-a injunghiat pe Y ». Oare constiinta nu ii macina zi de zi apoi ? Pe mine ma macina orice lucru pe care il fac.. Traiesc in alta lume ?
Oare asa trebuie sa fie lucrurile ? Oare noi avem vreo influenta in ceea ce ni se intampla sau pur si simplu exista un scenariu si deja se stie ce-i bun si ce nu pentru noi ?
Mi-as dori sa stiu… si totusi nicio urma de indicatie sugestie…
Prea multi de « oare » si niciun raspuns

No comments: